Tiloksen saari, Kreikka – Tilos, Greece

Scroll down to content

Parempi myöhään kuin ei milloinkaan – nimittäin Kreikan loman kuvia olisi vihdoinkin luvassa. Ehkä niistä onkin enemmän iloa nyt kun kesäpäivät ja lämpö ovat muisto vain iholla. Näillä kuvilla saadaan vähän lämpöä viileään lokakuuhun kesäisestä Kreikasta.

Asuimme suurimman osan lomasta Rodoksella, mutta teimme lisäksi retken Tiloksen saarelle, jossa yövyimme yhden yön. Tiloksen retki oli mielestäni matkan parasta antia: ei suuria turistirysiä vaan rauhallista elämää pikkusaarella, jossa asukkaitakin on vain n. 780 (2011).

Saarelta löytyy myös hylätty kylä, Mikró Chorió, joka sijaitsee korkealla vuoren huipulla. Kylä valaistaan joka ilta lyhdyillä ja lyhtyjen hämyssä järjestetään juhlat, joissa tarjoillaan juhlajuomia ja kuunnellaan musiikkia ja tanssitaan – joskus jopa aamuun saakka.

Juhliin pääsee vain yhdellä bussilla, joka kulkee tunnin välein iltakymmenestä lähtien. Tulijoita on enemmän kuin bussissa penkkejä, joten on hyvä huomioida, että siellä edetään nopeat syövät hitaat- periaatteella. Mutta Mikró Chorió iltavalaistuksessa ja erikoisessa tunnelmassaan on kyllä sellainen kokemus, jonka kerran elämässään haluaa kokea! Kuvia oli mahdoton saada onnistumaan pimeässä, joten niitä on parempi katsella esimerkiksi täältä.

Jos nauttii omasta rauhasta aurinkorannalla, sekä ystävällisistä paikallisista asukkaista ja alkuperäisestä ja hieman salaperäisestä tunnelmasta, saattaa Tilos olla tässä tapauksessa juuri sopiva vaihtoehto Kreikan saarista. Me tykkäsimme kovasti.

– Jenni

Päämääränä Tilos – Destination Tilos

Matkaan lähdettiin Rodokselta… – Our journey began from Rhodes…
… tällaisella aluksella – … with this ship
Saarille pysähdyttiin matkan varrella – We stopped at various islands before it was Tilos

Vihdoinkin Tilos – Finally Tilos
Tiloksen satama – The harbour of Tilos

Kasvillisuus on ihanan värikästä – So beautiful colors in the nature

Hiekkarannan rauhaa – Quiet beach

Joka saarella on tottakai ainakin yksi kirkko – There is at least one church on every island

Keskustaa – City center

Poliisilaitos illan hämärässä – Police station in the evening lightning

Hotellille saavuttiin illan pimetessä vain nukkumaan – Just a few hours of sleep at the hotel
Tällaisella aluksella päästiin takaisin Rodokselle – This ship took us back to Rhodes


Now that it’s getting really chilly, I thought it’s a good idea to take a look back at the warmer summer days and finally show you some pictures from our Holiday in Greece.

In Greece, we spent most of our time in Rhodes but we took a one day-one night- trip to the island of Tilos. And that’s where these pictures are taken from.

Tilos is an island with about 780 inhabitants (2011) and is a perfect destination for someone who wants sun and beaches without too many other tourists around but instead friendly locals and peaceful days in an authentic small village.

Best secret of Tilos is Mikró Chorió (read more here) where you end up in a historical and mystical atmosphere of an abandoned village on the top of a mountain. Especially rememberable if you end up there in the middle of the night when they light up the place hauntingly beautiful with hundreds of lanterns. They also serve cold drinks and play some music all night so it’s definitely once in a lifetime experience!

All in all, Tilos gets thumbs up from us. A very good place to visit for a few days – or even more if you really like the peace and quiet.

– Jenni

8 Replies to “Tiloksen saari, Kreikka – Tilos, Greece”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: