Ensimmäinen kuukausi opiskelua takanapäin – One month of studies behind

Scroll down to content

Haugesundissa ollaan saatu viime päivät paistatella parinkymmenen asteen lämpötiloissa. Puut ovat kuitenkin alkaneet jo pudotella värikkäitä lehtiään, ja muutaman päivän helteitä lukuun ottamatta sadettakin on piisannut, joten tuskin syksy on kovinkaan kaukana.

Koulutyöt ja kiireet ovat tempaisseet minut täysin mukanaan. Laskemista ja lukemista riittää. Tässä vaiheessa pystyn myös kertoa hieman omakohtaisia kokemuksia opiskelusta, kun takana on reilu kuukausi opintoja Norjassa.

Ensiksi on tietenkin mainittava toisella kielellä kuin omalla äidinkielellä opiskelu: haastavampaa, mutta ei mahdotonta. Lisäksi se on myös opettavaista ja antoisaa, kun kieli karttuu entisestään uusilla, syvällisemmillä sanastoilla. Kielikukkasiakin on tullut viljeltyä, mutta onneksi ne ovat vain pientä hupia koulukavereiden kesken.

Toiseksi on mainittava, että kampuksella tehtäviä opintoja tuntuu olevan vähemmän kuin odotin, mutta kotona tehtävää riittää sitäkin enemmän. Ryhmätöihin on myös varattava hyvin aikaa, sillä niitä tehdään tiiviisti ryhmän kanssa yhdessä. (Vertauskohtana: Suomessa edelliskerran opiskellessani ryhmätyöt jaettiin yleensä ryhmän kesken ja jokainen teki oman osuutensa melko itsenäisesti.) Täällä jokainen ryhmätyön osa-alue käydään yhdessä huolellisesti läpi. Se yllätti positiivisesti.

Muuten on kaiken kiireen keskellä ollut ihanaa tutustua uusiin ihmisiin ja luoda lisää verkostoja tänne kotikaupunkiin. Opiskelu tuntuu ihanan omalta jutulta. Ja omistan ensimmäistä kertaa sitten ala-asteen ikioman repun!

– Jenni

Parasta syksyssä on ruskan värit – Best thing about autumn is the colors
Punapilkullinen maailma – Under my umbrella

We got and Indian summer here in Norway, at least for few days! Rainy fall has to still wait for a few more days to arrive.

Autumn feels always like a lot of work and new beginnings. This year for me it means a lot of school work. I have studied now one month here in Norway and so far it’s all good. Obviously I have to work a little bit harder than those who study in their native language, but that I knew so it didn’t come as a surprise. But sure, it is more challenging.

I enjoy studying very much and it feels exactly what I should be doing right now. I also feel like I get to be more social at school now than I ever had time to be at work. So all in all after one month of studies all this feels so right. And for the first time since I was a child, I have a backbag!

– Jenni

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: