Pikkukaupungin vilinää – Small town vibes

Scroll down to content

Välillä pikkukaupungin unelias rauha tuntuu liiankin rauhalliselta. Ihmisvilinää ei löydy, vaikka kuinka menisi kaupungin keskustaan sitä etsimään. Paitsi, jos kyseessä on itsenäisyyspäivä tai alennusmyyntipäivät ja tekemistä lapsille kuten tänään. Kaupungilla suorastaan kuhisi!

Oli ihanaa kierrellä kauppoja ja kojuja ja katsella ihmisiä. Lapset pääsivät nauttimaan karusellista ja muista aktiviteeteista, ja kaduilla myytiin kaikkea mahdollista purkeista ja purnukoista vaatteisiin ja ruoka-annoksiin maailmalta.

Vaikka nautinkin nykyään seesteisestä elämästä omakotitaloa ja puutarhaa hoitaen, on sisälläni vielä kaupunkilaistyttö, joka tahtoo nähdä muutakin elämää kuin kukkien kasvua. Tänään oli juuri täydellinen päivä siihen.

Mutta täytyy sanoa, että ehkä yksi tällainen päivä aina silloin tällöin riittää. Ensi viikolla todennäköisesti nautin taas siitä, kun kaduilla on väljää ja minnekään ei tarvitse jonottaa. Ihanaa kuitenkin, kun kaupunki aina välillä herää henkiin!

– Jenni

Sometimes living in a sleepy, small town gets almost too sleepy. But that’s not what happened today; our lovely town had some sales happening in the city center and everyone was there!

It was nice to walk around looking at the sales and different booths with food from around the world. Kids were enjoying carousel and other fun activities and people seemed just relaxed all in all.

As much as I – a previous city girl – enjoy living in this small town, somehow I felt it quite calming to see that there is life in this city every now and then! I think I need a good balance with both worlds and today it was just that.

Now I can again relax at my terrace and look at the flowers growing. The city with a beating heart is still there, sometimes more and sometimes less asleep.

– Jenni

2 Replies to “Pikkukaupungin vilinää – Small town vibes”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: