Ihana pitkä viikonloppu on vietetty lähestulkoon kokonaan ulkona. Täällä Norjassa on vielä maanantaikin ollut vapaapäivä, joten on saanut oikein kunnolla huilata. Ikävä kyllä aurinko on vain hetkittäin pilkahdellut sadepilvien takaa, mutta ei se ole pihatöitä estänyt. Kumisaappaat ja sadevaatteet on täällä aika “must” juttu muutenkin.

Piha on vielä keskeneräinen, kun kaikki puita ja pensaita lukuunottamatta on tehty tänä vuonna alusta saakka uusiksi, mutta onneksi siellä jo jotain elämää ja väriläiskiä on näkyvissä. Ja ne vanhat, arvokkaat puut ja pensaat kukkivat tietenkin upeasti.

Toivottavasti seuraavana viikonloppuna päästään jo laittamaan pihalaattoja paikalleen pihapolulle. Ja uusi aitakin pitäisi rakentaa. Aina on puuhaa pihalla!

– Jenni

Ah, long weekend! It came just in time after an exhausting week. We have spent almost all of the time outside doing some gardening. Too bad it wasn’t nice and sunny but who cares – rubber boots and rain-clothes are needed here every now and then anyway!

Our yard is still in the process since we have started almost everything there from a scratch. But it’s getting there and with the beautiful old trees and bushes bringing most beautiful colors there, it’s starting to look really nice. And some of the flowers we have planted earlier this spring have finally started to bloom. So lovely!

Maybe next weekend we finally can get started with making the pathway in the garden. And new fence is on the list too. I am just so excited about all this; always something to do outside!

– Jenni

2 Replies to “Puutarhassa – In the garden”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: