Arjen luksusta – Luxury of an ordinary day

Scroll down to content

Norjalaiset tykkäävät juoda kahvinsa mustana ja kahvia täällä juodaankin paljon. Itse taas olen suuri maitokahvin ystävä, joten jos kahvipöydästä löytyy maitoa, niin käytän tämän harvinaisen tilaisuuden hyväkseni.

Arkiaamuisin oma pieni onnenhetkeni on, kun istahdan bussiin termosmukini kanssa ja ihastelen maisemia työmatkalla, sekä nautin päivän ensimmäisen kahvini – maidolla tietenkin. Olen siirtynyt juomaan kotona Fairtrade-merkittyä kahvia sekä kahvintuottajia tukevista, että makuhermoja hemmottelevista syistä. Usein lisään kahviini pienen ripauksen Pentikin Tuliaiskahvia, joka tekee aamukahvinautinnosta täydellisen.

Kun ymmärtää ja sisäistää pienet ilot omassa arjessa, tekevät ne arkipäivistä valoisampia ja antoisampia, jolloin työviikotkin tuntuvat sujuvan huomattavasti helpommin. Ja sitten pääseekin taas nauttimaan viikonlopusta. Ehkä tästä löytyykin yksi salainen ainesosa onnellisuuteen?

– Jenni

Arkiaamujen pelastus – Saviour of mornings

Norwegians like their coffee black and they really like to drink coffee here. I prefer my coffee with milk so if there ever is milk at the table, I definitely choose that.

My little moment of happiness in the morning is when I can just sit down at the bus, look at the view and sip my coffee that I have prepared from the ingredients that I like the most: Fairtrade coffee with a hint of Pentik’s vanilla and hazelnut coffee – and of course milk. Perfection!

Many times it’s the little things that make everyday life so much better. They just have to be found and appreciated. For me this little luxury in everyday life has made my days and work-weeks a lot more easier and enjoyable. And suddenly it’s weekend already. Maybe that’s one secret key to happiness?

– Jenni

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: