Työnurkkaus – Home office corner

Scroll down to content

Kotia rakennetaan pala palalta. Välillä pienestä ideasta lähtee liikkeelle suurempikin lumipallo. Meillä on yksi tila, jolle ei tuntunut löytyvän oikeaa tarkoitusta eikä oikeita sisustuselementtejä. Tila keräsi runsaan valon vuoksi paljon viherkasveja. Sitten välähti: tehdään pienestä tilasta avoin ja vehreä työtila!

Meillä on hyvä työtiimi avomieheni kanssa ja useimmat ideoista toteutetaan yhteispelillä. Tällä kertaa idea oli minulla, ja avomieheni innostui toteuttamaan sen. Hän rakensi meille pieneen tilaan sopivan läppäripöydän/työtason. Hänen visionsa oli jättää työpöydän reuna luonnolliseen muotoonsa, joka sai myös minulta täyden hyväksynnän. Tähän luonnon muovaamaan yksityiskohtaan katse pakostakin kiinnittyy.

Pöydälle tarvittiin tietenkin pariksi sopiva tuoli. Tuoli nurkkaukseen löytyi yhdestä lempiliikkeistäni, Søstrene Grenesiltä. Tuolit ovat olleet loppuunmyydyt lähes siitä saakka kun ne loppuviikosta saapuivat myyntiin. Tällä kertaa kohtalo oli kuitenkin meille suopea, sillä löysimme paikallisesta liikkeestä yhden tuolin kotiin vietäväksi. Tuoli on juuri sopivan korkuinen ja mallinen pöydälle.

Seuraavaksi on projektilistalla matto työtilaan. Mielikuva siitä on jo päässäni, joten täytyy alkaa hahmotella toteutusta lähiaikoina.

Mitä mieltä olette meidän työnurkkauksesta?

– Jenni

Tekstien syntysija – This is where the writing happens
Pöydän luonnollinen reuna – Natural shape is the perfect detail!

Home is a project that builds itself piece by piece. Sometimes a small thing can turn into something way bigger than thought. We have a space at home that has been a little bit complicated to fill in and we have tried different things there. Until I got the idea: we should most definitely have it as an open, green home office corner!

Me and my boyfriend work great as a team: one has the idea and together we draw it out and then we build it. This time I had the idea and my boyfriend knew exactly what to do. The next thing I knew was that there it was ready and mounted on the wall: a practical laptop table for a small space. The finishing touch was to leave the natural shape of the wood on show, and there I can say thanks to my boyfriend’s creativity.

The table needed a chair with it and I knew where to find it: one of my favorite stores here, Søstrene Grenes, had released a new line of chairs on Thursday and they were sold out in most of Norway. But this time luck was on our side: someone had returned few chairs back to the store. We needed only one and there it was! Perfect model and height for the table. 

Next project will be to make a carpet for the space. I have the idea in my head and now I only have to start the work. 

What do you think of our new green home office?

– Jenni

6 Replies to “Työnurkkaus – Home office corner”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: