Kaksi vuotta Norjassa – Two years in Norway

Scroll down to content

Kaksi vuotta takana elämää Norjassa. Vuosipäivä on minulle nykyään juhlapäivä muiden mukana, sillä muutto on ollut yksi mullistavimmista asioista tähän astisessa elämässäni. Ennen astumista lentokoneeseen kissa kainalossa, kahta suurta matkalaukkua perässä raahaten, en voinut kuvitellakaan mihin olin ryhtymässä. Onneksi avomieheni on kulkenut joka askeleella mukanani alusta saakka.

Päässäni olevat suunnitelmat ja aikataulut muuttuivat pian täällä Norjan päässä yhdeksi suureksi kysymysmerkiksi: Mitäs minä täällä teen? Vastauksen selvittämiseen meni puolitoista vuotta. Ja vastaus oli: Tunnet olevasi kotona, kun annat asioiden asettua paikalleen omalla tahdillaan. Kaiken ei tarvitse olla ennalta suunniteltua ja mennä tietyn kaavan mukaan. Pienet kiertotiet, kysymysmerkit ja mutkat matkassa voivatkin olla oikean suunnan kannalta juuri se oikea reitti.

Jos viime vuonna tähän aikaan olikin vielä eksyksissä oleva ja hapuileva olo, niin tänä vuonna voin jo sanoa olevani kotona. Olen kotiutunut tähän kaupunkiin ja mieltynyt paikallisiin tapoihin. Pidän norjalaisten leppoisasta ja positiivisesta elämänasenteesta, vaikka toki se myös välillä ahdistaa sääntöihin ja tiukkoihin ohjeistuksiin tottunutta suomalaista. Onneksi olen oppinut matkan varrella sopivan sekoituksen molempien maiden parhaita puolia.

Leppoisten ja mukavien norjalaisten lisäksi yksi suuri rikkaus täällä on myös kansainvälinen ilmapiiri, johon olen päässyt mukaan. Pääsen salamatkustajana mukaan vieraisiin maihin, kun kuuntelen tarinoita muista maista tulevilta kavereiltani.

Yksi asia, mistä olen kuitenkin ikuisesti onnellinen, on koti Suomessa. Vaikka fyysisesti paikan päällä kävisikin (liian) harvoin, on onneksi ystävät ja perhe vain puhelinsoiton tai viestin päässä. Silti aina lähellä sydäntä.

Täytynee juhlapäivän kunniaksi kilistellä lasillinen glögiä avomieheni kanssa työpäivän jälkeen.

– Jenni

Joulu on saapunut meillekin – Our new home is ready for Christmas

Two years ago I arrived to Norway with my cat and two big suitcases. I had no idea what kind of adventure there was ahead of me. I just followed my heart and intuition.

Before moving here I made plans and timetables that I thought I could follow. But of course, that’s usually not how life goes. It takes you to side roads and turns you upside down before you are on the path you are suppose to follow. And at the moment I feel like I am finally on that path.

My big question here has been: What is my place in here? After a year and a half here I figured out the answer: You have to let things settle down at their own pace and after that you will feel like home. Be patient but work hard for your goals and you will get there. For half a year I have felt like I have finally gotten there, home.

I really like the easy-going attitude of Norwegians and their positive attitude about life. Obviously sometimes I can feel the Finnish girl in me is lifting her head up and begging for some rules and regulations to function. Luckily in these two years I have learned to mix the best parts of both.

One more thing I have to be glad here is the rich cultural environment that I have gotten to jump in. I know now people from around the world and from them I am able to learn amazing new stories.

And of course, wherever I may live or be, I am always happy with my home in Finland. There are many lovely places and especially lovely people I miss. They are always near my heart, no matter where I am.

Today is a good day to celebrate my two years in Norway with our little family.

– Jenni

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: