Tytön neulepipo – A beanie for a girl

Scroll down to content

Iltaisin on ihana istua sohvan pehmeyteen ja torkkupeiton lämpöön, ja ottaa esille milloin mikäkin keskeneräinen projekti. Viime aikoina olen tehnyt pehmeitä paketteja valmiiksi, jotta ne ehtivät varmasti perille Suomeen jouluksi. Niistä laitan kuitenkin kuvia vasta joulun jälkeen, kun lahjan saajat ovat jo avanneet pakettinsa eivätkä pääse kurkkimaan täältä etukäteen.

Yksi projekti, jonka sain valmiiksi ja jonka uskaltaudun täällä julkistamaan, on tämä koululaiselle tehty pipo. Viikon päästä selviää, mitä mieltä pipon saaja itse on. Jännittävää! Tämä pipo valmistui nopeasti muutamana iltana TV:tä katsellessa. Materiaali on superpehmeää alpakan ja silkin sekoitusta. Sopii varmasti hyvin näihin rannikon leutoihin talvi-ilmastoihin. Täällä kun edelleenkin odotellaan ensilumia saapuvaksi.

Mukavaa viikonlopun alkua kaikille!

– Jenni

Ps. PÄIVITYS! Neulemallin ohjetta on pyydetty, joten tässä se tulee:

1. kerros: 3 s oikein, 2 s nurin.
2. krs: 3 s oikein, 2 s nurin
3. krs: 3 s oikein, 2 s nurin
4. krs: 1 s nostetaan puikolle, 2 s neulotaan oikein ja puikolle nostettu silmukka vedetään oikein neulottujen silmukoiden yli. Jäljellä on 2 silmukkaa puikoilla, jonka jälkeen neulotaan 2 s nurin. Tätä toistetaan koko kerros loppuun.
5. krs: 1 s oikein, jonka jälkeen nostetaan lanka puikolle ja neulotaan 1 s oikein (näin on taas kolme silmukkaa puikolla).Neulotaan jälleen kaksi silmukkaa nurin. Jatketaan näin koko kerros.

Toistetaan kerroksia 1-5 tarvittava määrä.

In the evenings I usually sit on the couch under a blanket, and watch TV and knit. Recently I have managed to finish many projects that have to be ready for Christmas. Not too long and it’s time to send Christmas gifts to Finland! I promise to publish more pictures of those projects after Christmas, so the receivers can’t have a sneak peak from here.

This beanie in the pictures is one of the projects that won’t travel to Finland and it will be staying in Norway. Only a week and it will be wrapped and given to a new home. Exciting to see how the girl will like it. At least the material is a super soft mix of baby alpaca and silk. Probably just warm enough for the mild winter weather here at the coastline. We are still waiting for the first snow to arrive.

Hope you all have a lovely weekend!

– Jenni 

Ps. UPDATE: I’ve been asked about the faux cable pattern that I used. I’m not good at writing it down in English but I hope this helps. Here is how you can knit it:
1st row: Knit 3 and purl 2. 
2nd row: Knit 3, purl 2
3rd row: Knit 3, purl 2
4th row: Lift the first stitch on the needle and knit 2. Lift and drop the first stitch over the two knits (with help of the left needle) and you have only two knits left. Purl two. Continue the whole row like this.
5th row:  Knit 1, lift 1 stitch and knit 1. Purl two. Continue the whole row like this.

Repeat rows 1-5.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: