Pieni syysmyrsky – Small autumn storm

Scroll down to content

Eilen illalla oli syksyn ensimmäinen syysmyrsky, joka oli tavallista sadetta ja tuulta voimakkaampi. Vettä tuli kerralla enemmän kuin pariin viikkoon yhteensä, ja mukaan saatiin jopa ukkosta ja salamoita.

Itse kaivauduin entistä syvemmälle sohvan nurkkaan ja torkkupeiton alle ja uppouduin neulomuksien pariin, kun taas avomieheni pukeutui sään mukaisiin vaatteisiin ja lähti reippaasti ulkoiluttamaan koiraamme. “Yksi lempi-ilmoistani olla ulkona!” hän huikkasi ja katosi kaatosateeseen koiran seuratessa ei-niin-innokkaasti perässä.

Täällä Norjassa onkin sanonta: Ei ole huonoa säätä, on vain vääränlaisia vaatteita. Se kuvaa todella hyvin paikallisia, sillä täällä ei pieniä sateita ja myrskyjä säikähdetä ja ulkona ollaan säällä kuin säällä. Itsekin olen pääsääntöisesti päässyt eroon “olen tehty sokerista”- asenteesta, ja omistankin ensimmäistä kertaa elämässäni lapsuuden jälkeen kumisaappaat ja sadetakin. Ilman niitä täällä tuskin pärjäisikään, sen verran vetisiä ovat sääolot.

Kävin äsken tarkistamassa takapihalla vahinkoja, ja jonkin verran olivat kukat kärsineet rankkasateista. Otin katkenneet kukat sisälle ja laitoin maljakkoon. Tuokoon meille iloa nyt sisätiloissa.

Mukavaa alkanutta viikkoa kaikille!

– Jenni

Pelastetut – Rescued

Yesterday evening showed up the first storm of this autumn. It was raining really heavily and we even got some lightning and thunder, which are not so usual here.

When the rain started, my first thought was to hide myself under the warm blanket in the corner of our couch and knit – and that was what I did. My boyfriend on the other hand dressed up for the weather and was more than happy to go outside with our dog. “This is absolutely one of my favorite weathers to walk outside!” he said while dragging the not-so-willing-to-go-outside dog after him.

Here in Norway they say: There is no bad weather, it’s just bad clothing. And that is exactly how Norwegians are; they are not afraid of going and being outside, no matter the weather is. They have taught me how to be less “made of sugar” and just not care about the rain too much. First time since my childhood I now own a pair of rubber boots and a raincoat! And I can tell you, I wouldn’t make it without them. That’s how much it rains in here regularly.

I just had a look at the damages at the backyard and I rescued some broken flowers inside. Here they will continue to bring joy to us.

I hope you all have a nice week!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: