Maalaismarkkinat – Country market

Scroll down to content

Mikäs sen parempaa viihdettä sunnuntaille kuin maalaismarkkinat. Lähdimme markkinoille mieheni, hänen siskonsa, siskontyttären ja heidän isoäitinsä kanssa ja saimme siellä aikaa kulumaan useita tuntia. Koko ajan paistoi aurinko, mutta meren läheisyys toi mukana luonnollisesti kovan tuulen. Oli kuitenkin erittäin lämmin päivä näinkin myöhäiseksi syyskuuksi.

Markkinoilla oli myynnissä paljon kaikkea käsitöinä tehtyä, kuten virkattuja ja neulottuja vaatteita, puutöitä, käsintehtyä saippuaa, itsetehtyjä hilloja ja tottakai paikallisten rakastamaa silliä. Tämä oli juuri oikea paikka löytää kadonnut inspiraatio, ja sain markkinoilta monta ideaa kotona tehtäväksi pitkän talven varalle.

Tällä viikolla pääsimme inspiroitumaan myös uudesta kodistamme, kun pääsimme kodin pihalle siivoamaan ennakkoon talven varalle. Tekemistä riitti muutamalle illalle, mutta ensi keväänä on sitten kukkapenkit ja kasvimaat valmiina istutuksille.

Ihanaa, kun asiat etenevät ja muutto alkaa tuntua koko ajan todellisemmalta. Muutama kuukausi menee varmasti uskomattoman nopeasti.

– Jenni

Myyntikojut sijaitsivat isossa teltassa – Booths were inside a huge tent

Aurinkoa riitti – Plenty of sun

Lapskaus: perinteinen norjalaisruoka – Lapskaus is very traditional Norwegian food

Idylliset maisemat – Views from the market

Tuulista – Windy

Täältä lähti aikanaan valmistusaineita kuparikaivokselta New Yorkin vapaudenpatsaalle – They sent some materials from a copper mine here to build the Statue of liberty in New York

Sisällä teltaassa oli myös paikallinen orkesteri esiintymässä – Inside the tent was also a local band playing

Lapsillekin tekemistä – Something for kids too

What could be better activity for a sunny Sunday than going to a country market? There we went today with my boyfriend, his sister and her daughter and their grandmother. Sun was shining all day but being so close to the sea, it was naturally quite windy. But still very warm day for a late September. 

Country market had a big variation of local handcraft like knitted and crocheted cloths, woodwork,  handmade soap, jewelry, jams and of course herring that they really love in here. This was just perfect place to find a missing inspiration and I got many ideas to do myself during the long winter.

This week was inspirational for us also because we got to visit our new home´s backyard, where we were allowed to do some prework before really moving in. Flower beds and vegetable garden are now ready and just waiting for some planting next spring. 

It was a real reminder that we are moving soon and before that time will probably fly with all the projects and things to do. Few months will go so fast.

2 Replies to “Maalaismarkkinat – Country market”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: