Ihana lauantai. Tuntui suorastaan taivaalliselta herätä hiljaisuuteen ja avata silmät vasta kun siltä tuntui. Ei herätyskelloa, ei naapurista kantautuvaa rakennustyömaan meteliä ja kallion louhintaa. Vain hiljainen sade ropisemassa taustalla. Täydellinen herätys näin syyskuiseen lauantaihin.

Herättyäni istahdin sohvalle ja join hitaasti nautiskellen kupillisen kahvia. Katselin kuinka Uno ja Kevin olivat molemmat ahtautuneet nukkumaan Unon koiranpetiin. Mielessäni ei pyörinyt lainkaan maailman murheet vaan ainoastaan onni siitä omasta, rauhallisesta hetkestä.

Miehenikin heräsi pian uniltaan, ja huomasi autuaan tunnelmamme. Hänen sormensa kuitenkin syyhysivät jo puutöiden ja raikkaan ulkoilman pariin, joten hän ei jäänyt zenimäiseen kuplaamme pidemmäksi aikaa.

Itse en olisi voinut täydellisempää aamua toivoa. Mieli ja keho rentoutuneena ja virkistyneenä on hyvä aloittaa päivän puuhat. Joskus on vain otettava se hiljainen hetki vastaan, kun se on käsillä. Siitä voi olla enemmän hyötyä kuin uskoisikaan.

– Jenni

Lovely, lovely Saturday morning. I felt like I was in heaven when there was no sound of an alarm clock or explosions and noice from a construction site next door. There was just quiet, comfortable rain falling down outside our window.

After waking up I sat down on a couch and sipped my coffee slowly. I watched how Uno and Kevin were curled up next to each other in Unos dog bed. I had no worries in the world, no weight of the world on my shoulders. I was just happy of my own, relaxing moment.

My boyfriend woke up a little bit later and noticed our slow atmosphere. He had woken up with a completely different feeling and he was already full of energy so he didn’t stay long in our slow zen bubble.

For me this morning was more than perfect, it was just what I needed. My mind got fully charged and I got ready for the day and to enjoy the weekend.

So sometimes, when the quiet moment is there and you have time for it, just relax and enjoy. You might need it more than you realize.

2 Replies to “Hiljainen aamu – Quiet morning”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: