Kylläpäs oli hurja viikko. Takana on pitkiä päiviä yömyöhäiseen saakka festareilla töiden merkeissä ja samaan syssyyn on sisältynyt myös työhaastattelu sekä työpaikan saanti (jess!!!) ja kaikenlaista muuta mukavaa. Nyt on muutama päivä aikaa hengähtää, ennen kuin lähdemme vihdoinkin tapaamaan perhettä ja läheisiä Suomeen. Viime hetkestä onkin jo vierähtänyt aivan liikaa aikaa!

Tässä välissä on kuitenkin hyvä hetki kertoa tuoreita fiiliksiä viime viikon Sildajazz-festareilta.

Festarit käynnistyivät virallisesti keskiviikkona ja päättyivät lauantaina. Koska kyseessä on kaupunkifestivaali, ovat esiintymiset sekä ulkolavoilla että sisätiloissa, kuten baareissa ja ravintoloissa. Osa konserteista oli kaikille ilmaisia, osaan täytyi ostaa erillinen pääsylippu, mutta useimpiin konsertteihin kävi yksi ja sama ranneke. Rannekkeita myytiin sekä yhden päivän, että koko viikon kestävinä versioina.

Työskentelin tiimissä yhdellä lipunmyyntikojuista, jossa myytiin rannekkeiden lisäksi kaikenlaisia oheistuotteita tapahtumaan liittyen. Luonnollisesti paljon kyseltiin neuvoja, missä mikäkin konsertti sijaitsee sekä aikatauluja ja hintoja. Voitte varmasti kuvitella, mikä haaste ylipäänsä on kuulla yhtään mitään festarihälinässä, saatikka sitten yrittää höristellä korvia kielelle, joka ei ole oma äidinkieli. Onneksi norjalaiset ovat rempseää ja ystävällistä kansaa, ja ymmärsivät hyvin kun vitsailin että tämä suomalainen taitaa tarvita välillä tekstitystä ymmärtääkseen. Kaikesta siis selvittiin positiivisella asenteella.

Sainkin aivan ensisijaisen mahtavan kielikylvyn menneen viikon aikana. Voin rehellisesti sanoa, että ei jännitä läheskään niin paljoa aloittaa uudessa työssä, kun on kerännyt itseluottamusta tällaisessa hulinassa. Mahtavia työkavereita, iloista festarikansaa ja yksi uusi, mielenkiintoinen kokemus takataskussa on hyvä jatkaa eteenpäin. Alla vielä kuvia festareiden ensimmäiseltä päivältä.

– Jenni

Keskiviikkona hellittiin auringolla – On Wednesday we enjoyed sun

Festarikatu – Festival street

Ahkerat työntekijät aloittamassa viikkoa – The beginning of the festival week

Kojuilla myynnissä mm. kaikenlaisia herkkuja sekä paikallisten käsitöitä – They sold different types of food and local handcraft in the booths

Lapsille oli pomppulinna sekä pallo, jonka sisällä voi juosta vesialtaassa – Kids had a bouncing castle and “walk on water” ball

Whooa what a week! I worked everyday on the jazz festival I mentioned earlier. I was also in a job interview and got the job (super!).  Now I will just enjoy some free days until we fly to Finland to meet my family and friends. It has been too long since last time!

But right now I thought I could tell how the festival was for me while I still have everything in my head.

Officially the festival started on Wednesday and ended on Saturday. Sildajazz is a city festival so most of the concerts are being held in smaller outdoor areas or for example bars and restaurants or concert halls. Some concerts were free for everyone but for the most of them you had to buy a single ticket or a one-day/week band.

I was working in a team who sold these bands and also T-shirts and other festival stuff in a booth. We were there also to help people to find right places and answer to whatever questions they had in mind. For me it was an extra challenge because Norwegian is not my main language so I really had to be focused. It wasn’t the easiest thing when a band is playing just outside the booth and you can’t really hear anything… Luckily Norwegians are extremely nice and cheery people so everything went well. Positive attitude helps always!

Last week was the best kind of way to learn more of this language. It’s so different to speak with just one person at a time but when you talk to thousands of people within few days… well, it’s intense. I can honestly say that now I am much more confident to start at the new job. 

I had the pleasure to meet amazing new people and enjoy festival atmosphere and now I have one more interesting experience behind me. New challenges await!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: