Kesäilloissa on parasta, kun voi istua ulkona myöhään yöhön ja silti on lämmintä ja valoisaa. Toki näin lähellä elokuuta on valoisimmat yöt jo takanapäin, ja valoisuus on muuttunut enemmänkin kodikkaaksi hämäryydeksi.

Vietimme eräänä iltana illanistujaisia mieheni siskon luona. Tarjolla oli nyyttäriperiaatteella hyvää ruokaa ja juomaa. Valmistin itse suomalaisten kesäsuosikkeja eli pekoniin käärittyjä tuorejuustotäytteisiä herkkusieniä, jotka olivat yllättäen täysin uusi tuttavuus norjalaisille. Vastaanotosta päätellen tilausta niille on kyllä jatkossakin!

Herkkusienten lisäksi tarjolla oli mm. itsetehtyä perunasalaattia, tzatzikia ja tapas-naposteltavia, sekä hodareita ja hampurilaisia herkullisilla täytteillä. Harmillisesti jäi taas kuvat ottamatta ruokakattauksista. Taidettiin olla aika nälkäistä porukkaa, heh.

Vaikka ruokapuoli onkin tärkeää, niin sitäkin tärkeämpää on viettää aikaa yhdessä läheisten kanssa. Mukavaa, että tällaisille illanvietoille on kaikilla aina välillä aikaa. Perhe on kuitenkin aina tärkein. Toivottavasti pääsenkin viettämään samanlaista iltaa kohta oman perheeni kanssa! Heitä on aina ikävä.

– Jenni

Best thing about summer nights is that you can sit outside almost all night because it is warm and light. This time of summer the warmest and brightest nights are already behind but it’s still cozy and nice enough.

One day we were invited to a small gathering at my sister-in-law’s yard. Everyone brought along a little something to eat and we definitely didn’t have to be hungry. I prepared one of the Finnish summer favorites: Bacon wrapped mushrooms filled with fresh cream cheese. They were completely new food experience for Norwegians but luckily it seemed like they were a success.

Among the mushrooms we had also potato salad, tzatziki and tapas snacks and hot dogs and hamburgers with all the delicious side dishes. Unfortunately we didn’t take any pictures of the foods. I guess we were too hungry, haha.

I have to say that as much as I love eating, the most important thing is always to gather together with your nearest and dearest. It’s so nice nice when everyone has finally time to sit down and relax together and just enjoy. After all, I think family is always the most important thing in life. Hopefully I can have an evening like this with my own family soon! I always miss them.

2 Replies to “Illanistujaiset – Gathering”

  1. Karjalanpiirakat olisi takuuvarma menestys! Täytyy ensin harjoitella niiden tekoa kun en ole koskaan kokeillut.

    Suomesta tulee paljon hyviä ruokia, jotka on täällä naapurimaassa tuntemattomia. Ja tietty toisin päin :). Voi olla sanansaattajana molempiin suuntiin.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: