Varaslähtö viikonloppuun – Early weekend

Scroll down to content

Otimme pienen varaslähdön viikonloppuun. Sade lakkasi juuri sopivasti kun avomieheni saapui kotiin töistä, joten laitoimme lenkkarit jalkaan ja lähdimme pikku iltalenkille keskustaan.

Käymme aika usein keskustassa ollessamme ostoksilla ulkomaalaisten kaupoissa, sillä sieltä löytää edullisesti ja runsaasta valikoimasta erilaisia makuja maailmalta. Mukaamme tarttuu sieltä aika usein esimerkiksi tuoreita yrttejä, kuivattuja hedelmiä sekä soijarouhetta ja tummaa riisiä. Lisäksi olen löytänyt sieltä omat lempparini eli tattarisuurimot ja kunnon suolakurkut, joita ei normikaupoissa myydä.

Tänään teimme ostoksien jälkeen vielä pienen ekstralenkin kaupungin parhaaseen sushiravintolaan, Sabi Sushiin. Lenkkivarusteistamme johtuen päätimme tällä kertaa ottaa ruuat mukaan, etenkin kun paikka oli tupaten täynnä. Syy siihen on selvä, sillä ruoka on erinomaista riippumatta siitä, mitä ja milloin tilaa. Yksi ravintolaketjun kokeista on myös valittu maailman neljänneksi parhaaksi sushikokiksi kolmen japanilaisen kokin jälkeen, joten siinäkin on jo laadun taetta kerrakseen koko ketjulle.

Olimme take away-jonossa neljänsiä, joten viikonlopun aloitus vähän etuajassa ei ollut täysin originaali idea. Loistava idea kylläkin, sillä ruoka oli aivan taivaallista ja sai ajatuksetkin siirtymään jo viikonloppuun ja rentoutumiseen. Ehkäpä siinä onkin juuri se salaisuus, millä esimerkiksi pimeän talven yli jaksaa paremmin: pilkkoo työviikon pienempiin paloihin mielessään, ja juhlistaa jollain tavalla näitä välietappeja. Olkoon se sitten hyvää ruokaa syöden, harrastaen liikuntaa tai muita lempijuttujaan tai vaikka käyden juomassa kupin teetä lähikahvilassa. Täytyypä yrittää muistaa taas ensi talvena, kun talven pimeys alkaa tylsistyttää.

Vielä on kuitenkin kesä, ja huomenna se oikea viikonloppukin on täällä! Nautitaan!

– Jenni

Kotikattaus ja yhden hengen annos – Home setting and meal for one

We took a little sneak peak to the weekend today. The rain stopped just before my boyfriend came home from work and we decided to take a small walk to the city center.

We do shopping in the city center quite often in one of the many foreign stores. They have cheap prices and big variation of all kinds of tastes around the world. We often buy fresh herbs, dried fruits and for example soy pieces and dark rice. I have also found my all time favorites like buckwheat and salty (Polish) pickles there. They don’t sell them in regular stores here.

What made us to start the weekend earlier was that we went to a sushi restaurant on our way home. The restaurant is called Sabi Sushi and it is the best in town. Because we were wearing jogging shoes and so, we chose to have a take away this time. Also the place was packed but that’s no wonder: food there is always excellent, no matter what or when you order.

We were fourth in the take away queue so we weren’t the only ones who thought it’s time to start the weekend already! It was really a good idea, because the food was once again heavenly and it made our thoughts go to weekend and relaxing. 

Maybe that is also the key to go through for example the long, dark winter: to cut the work week into smaller pieces in your head and just enjoy a little bit along the week? By eating well, exercising or doing your other favorite things, or just walking to the nearest coffee place to enjoy a cup of tea or something. 

Hmm. Have to try to remember this again next winter. I happen to get quite tired during the long, overwhelmingly dark winter without some cozy and cheery things.

But luckily now it’s still summer and tomorrow it’s the real weekend! Let’s enjoy!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: