Parhaat tuliaiset Suomesta – Best souvenirs from Finland

Scroll down to content

Olemme nyt ehtineet pari päivää nautiskella tuliaisista, joita saimme Suomesta. Äitini oli pakannut vierailijoiden mukaan joitain lemppariasioita, joita ei täältä saa, joten elämämme on ollut pientä luksusta pari päivää: Olemme syöneet suomalaista ruisleipää ja Tuc-keksejä suurella innolla, ja minulle erikseen tuotu Rasilaisen hapankaali on myös jo testattu ja hyväksi todettu.

Äiti oli myös pullottanut koko Norjan perheellemme itsetekemäänsä raparperi-mansikkamehua. Oli sen verran hyvää, että ainakin meillä on jo viimeinen pullo menossa. Lisäksi toinen tuliainen, jota on suurella innolla juotu, on tummapaahtoinen Presidentti, sekä siihen mukaan ripaus Pentikin Tuliaiskahvia. Heaven on earth!

Kaiken tämän lisäksi veljeni vaimoineen selvästi tuntee meidät hyvin, sillä he olivat ostaneet minulle kasan salmiakkia ja avomieheni sai monta levyä Fazerin suklaita. Täytyy nyt yrittää jotenkin pysyä nahoissaan, kun meitä on näin hemmoteltu. Jos vain pala suklaata ja salmiakkia päivässä… Uskooko kukaan?

– Jenni

Takuuvarmasti onnistunut tuliainen meikäläiselle – You can never go wrong with salty liquorice

Popcorn-suklaa, NAM! – Milk chocolate with roasted and salted popcorn – YUMMY!
Ripaus tätä normikahviin ja aamut ovat luksusta – With a hint of this mixed with regular coffee and your mornings are luxurious

We have been living a little bit more luxurious life now for some days. The reason has been the gifts that we got from Finland when my brother visited us with his wife. My mom had been packing some of my/our favorite things that you cant get here in Norway, and we have been really enjoying them now. We both just love Finnish rye bread, so we have a lot of it now in the freezer. My boyfriend also got some Tuc-crackers and I got a big box of sauerkraut juuuust for me.

Mom had also made some rhubarb-strawberry juice and bottled it for us to drink. It was so good and I’m sure that our Norwegians loved it too because we are drinking already the last bottle. Another thing that I have enjoying drinking is Finnish “Presidentti” dark roasted coffee with a little hint of “Pentik’s souvenir coffee” that has taste of vanilla and hazelnut. The mix is a heaven on earth.

Because all of this wasn’t enough, my brother and his wife got us something that they know we love: I got a lot of salty liquorice and my boyfriend a loooot of Finnish chocolate. Let’s see if we can leave it to just one piece of chocolate or salty liquorice a day… Does anyone believe that?

4 Replies to “Parhaat tuliaiset Suomesta – Best souvenirs from Finland”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: