Sain viime syksynä lahjaksi pianon. Olen soittanut pianoa joskus aikanaan reilut kymmenen vuotta, mutta vuosien soittamattomuuden mittaan taito karisi lähes olemattomiin. Harmittaa suuresti, että jätin aikanaan soittamisen lähes kokonaan.

Nyt kuitenkin, kun jälleen kerran omistan pianon, on ilo ja halu soittamiseenkin palannut ihan uudella tavalla. Päässäni soi aika usein kappaleita, joita hyräilen ja lauleskelen – etenkin kokkaillessa – ja nyt on välillä istuttava pianon ääreen tapailemaan oikeita säveliä myös sitä kautta.

Tänään pitkän pihalla rellestämisen (lue kukkien istutuksen) jälkeen oli ihana istahtaa pianon ääreen ja soitella ensimmäistä päähän tulevaa kappaletta: Gary Julesin Mad World. Vähän yllättäen sain myös kuuntelijoita, kun kissamme Kevin ja koiramme Uno istuivat ympärilleni pianon äärelle. Taitavat pojat olla rauhallisen pianomusiikin ystäviä. Onneksi eivät ole kovin vaativia laadun suhteen. Pitänee siis jatkaa harjoituksia.

– Jenni

Made in Helsinki, Finland!

Last fall I got a piano from my boyfriend (what an amazing man he is!!). I have played piano for over ten years in the past but since I stopped, naturally my skills have gotten a little rusty. I regret so much that I ever stopped playing.

But now that I own a piano again, the joy and desire to play has come back. There is a lot of songs playing in my head all the time. Especially when I cook, I hum and sing by myself. Now I can also play them on piano.

Today, after spending all day outside planting flowers and just cleaning up the yard, I almost felt an urge to just sit down and play. Mad World by Gary Jules was the song that came to my mind first and that I played. I got some surprise audience when our cat Kevin and dog Uno sat around me and just listened. I guess the boys enjoy some calm piano music. Luckily they are not super demanding with the quality. Have to keep practicing.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: