Ulkona on kuuma. Asteita ei ole sen enempää kuin 19, mutta ilma on täysin pysähtynyt. Kuvaavin sana olisi varmaan pakahduttava. Mihinkään ei pysty oikein keskittymään sisällä, eikä ulkona, joten itse olen ravannut takapihan ja sisätilojen väliä tasaiseen tahtiin. Tuleepahan ainakin liikuttua jos ei muuta. Ja askelmittaria ei tarvitse paljoa vilkuilla, kun tietää saavuttavansa päivittäisen tavoitteensa. Sepä onkin sellainen juttu, mikä tempaa mukaansa vähän väkisin.
Onko teillä askelmittaria käytössä? Jos on, niin tiedätte varmaankin mistä puhun.

Itselleni mittari tuli käyttöön vasta uuden puhelimen mukana, ja olen siihen nyt täysin addiktoitunut. Sisätiloissa en niin välitä kanniskella kännykkää paikasta toiseen, mutta aina kun lähden ulos, on tarkistettava että kännykkä on mukana ja lenkille lähdettäessä myös kilometrilaskurit käynnissä. Voisi sanoa, että erittäin terveellinen addiktio. Motivoi liikkumaan myös niinä sateisina päivinä, kun tekisi vain mieli lojua sisällä. Ja ystävällisesti puhelin vielä muistuttaa, jos näyttää siltä että on laiskotellut päivän aikana. Silloin viimeistään on lähdettävä liikkeelle. Niin kuin nyt. Josko tuolla ulkona taas hetken pystyisi olla.

Iloista sunnuntaita kaikille!

– Jenni

Terassin uusimmat tulokkaat – Newcomers of our terrace

It is hot outside. Hot in a way like there is no wind and you can feel the pressure. It feels impossible to be inside and impossible to be outside. You just wander around looking for a place where to stay. But good thing about this wondering is that you really walk a lot of steps and you don’t even have to worry about gaining the daily steps. You see, I am a little bit addicted to the step counter.

Are you using the step counter? If you are, then you know what I’m talking about. 

It is sooo addictive. I got introduced to it just earlier this year when I bought my new phone and I downloaded a step counter program. I never carry or care to carry phone around inside but always when I’m outside or going for a walk I have to check that I have my phone with me and put on a route tracking and kilometer counter.

I would say this is a very good and healthy addiction and motivates to move. Even if it’s rainy day, you just have to take the daily steps needed. And my phone kindly reminds me if I’m staying too much behind the goal. Then it’s definitely time to move. Like now. Maybe I can handle the warmth outside for a second again.

Have a nice Sunday everyone!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: