Hyviä hetkiä – One of the good moments

Scroll down to content

Tämä viikonloppu on alkanut paremmin kuin uskalsin odottaakaan. Kaikesta en ikävä kyllä voi vielä mainita erikseen täällä, mutta sanotaanko nyt vaikka näin, että suuri pyörä on lähtenyt pyörähtämään.

Kävin viime viikolla työhaastattelussa, joka oli ensimmäinen virallinen Norjaan muuttoni jälkeen. Tätä ennen työkuviot ovat hoituneet tuttujen kautta, ja olen päässyt skippaamaan työhaastattelut ja suoraan hommiin. Nyt kuitenkin pääsin työhaastatteluun ensimmäistä kertaa, ja sen jälkeen olo oli todella helpottunut: sain ilmaistua kaiken haluamani norjaksi ja heitin jopa small talkkia! 

Ilmeisesti se sitten toimi, koska tänään sain tietää saaneeni paikan. Mikä tunne! I did it! Kyseessä on vähän pidempiaikainen keikkahomma, josta olen super super iloinen.

Kyllä asiat täällä alkavat olla jo aika hyvällä mallilla, ja tästä sain entistä enemmän varmuutta sen vakipaikankin suhteen. Se on täällä jossain, ja se vain pitää löytää. Vähän kerrallaan niitä juuria on kasvatettu, ja koko ajan ollaan tukevammin Norjan maaperässä kiinni. Täällä se toinen koti on. Suomessa kuitenkin on aina se sydämeni koti.

Kohti määränpäätä – Towards the destination

This weekend has started with more good news than I could have expected. It’s too early to talk about some things but I can say that the big wheel has started to move forward.

Last week I was in my first real job interview here. Before this I have been able to get job gigs through friends and family so I have been able to skip the interview part and just go straight to work. But now it was time to experience my first job interview ever in Norwegian (or any other foreign language) and it went so well: I was able to present myself in Norwegian and even had some small talk!

Actually it went so well that today I was informed that I got the job. What a feeling! I did it! It’s a longer period job gig and I am super super happy about it.

Things here are starting to be quite well all in all. Getting this job got me even more sure that I will find the permanent job too when it’s time. I have been growing my roots here little by little and I am all sure about me staying in Norway. Finland is always the home of my heart but here in Norway is my other home.

– Jenni

2 Replies to “Hyviä hetkiä – One of the good moments”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: