Pieniä ilonaiheita – Small things that made me happy

Scroll down to content

En saa tarpeekseni tästä upean kesäisestä ilmasta! On aivan ihanaa herätä, kun tietää että voi kirmata suoraan ulos auringopaisteeseen. Auringonpaiste on myös yksi hyvä lisäpotku ja muistutus, miksi en suostu luovuttamaan, vaikka välillä olisi vähemmän aurinkoa elämässä.

Tuntuu, että viime aikoina on koeteltu enemmän ja raskaammilla asioilla kuin koskaan, mutta mukaan on mahtunut myös paljon hyvää ja positiivista. Kuten tähänkin saakka, keskityn positiiviseen ja toivon, että se tuo lisää positiivista tullessaan. Ja nautin pienistä, hyvistä hetkistä.

I can’t get enough of the perfect summer weather! It’s so nice to wake up and know that it’s possible to just run outside to the sunshine. Sunshine is like a finishing touch to the main thought, which is that I will never give up, no matter how much I would have to struggle. Sun doesn’t shine everyday but it’s still there. Always. 

Like so far, I will concentrate on the positive and hopefully it will attract more positive things to happen. And also I will continue enjoying the small, good things in life.

Vapaus maistuu paremmalle kuin mikään muu – Freedom is the best thing in the world

Eilen oli hauskaa katsoa pitkästä aikaa Euroviisuja, vaikka se ei olekaan aiempina vuosina kiinnostanut. Selailin TV-tarjontaa, ja päätin antaa viisuille mahdollisuuden viihdyttää. Ja olihan se jollain tavalla jopa viihdyttävääkin, ehkä osittain siksi että en katsonut viisuja Suomessa.

Olisin ollut ihmeissäni, jos Suomi olisi päässyt jatkoon tämän vuotisella esityksellä, sillä niin mitäänsanomaton se oli kokonaisuutena. Mielelläni olisin Suomea kannustanut jatkoon, mutta ei vain pystynyt. Pitänee siis kannustaa Norjaa tänä vuonna ;).

Yesterday I watched Eurovision Song Contest for the first time in years. It was an accident but I gave it a chance. And I have to admit it was a little bit entertaining, maybe partly because I watched it somewhere else than in Finland. Strange things happen when you move abroad!

I am always in Team Finland, but now I just couldn’t. I don’t know what they had in mind with the song, style and all but I would have been surprised if that would have gone to the final! This year I will be cheering for Norway ;).

Aamukahvi ja paikallissanomat – Morning coffee and local newspaper

Tänään aamu alkoi hyvin. Paikallislehteä tulee luettua yleensä netin kautta, mutta poikkeuksellisesti oli avomieheni isoäiti saanut lehden tuplana, joten pääsin nauttimaan paperisesta versiosta aurinkoisella terassilla. Tuli ihan mieleen ajat, kun luin Alppikadulla Hesaria pienen keittiönpöytäni ääressä, samainen Iittalan kahvikuppi kädessä. Lämmin muisto Helsingistä.

Elämästä pitää aina löytää pieniä ilonaiheita, ja tässähän niitä oli jo monta. Ei valittamista :).

Today the morning started fine. Usually I read the newspaper on internet, but today we got an extra paper version of the newspaper, that has been sent to my boyfriends grandma. It was nice to read it at the terrace with a cup of coffee. It brought me a nice, warm feeling and memory from Finland, where I used to sit around my small kitchen table, reading the Finland’s main newspaper and drinking coffee from the same Iittala coffee mug that I have here.

Its important to find small, good things in life and here I have already plenty. It’s not so bad after all 🙂

– Jenni 

Lounaallakin Suomi-fiilis jylläsi – At lunch I had even more Finnish moments (I got a Finnish magazine)

 

2 Replies to “Pieniä ilonaiheita – Small things that made me happy”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: