Viimeinen osa BCN – Last part of BCN

Scroll down to content

Haugesundissa on satanut jo muutaman päivän, ennen kuin tänään aamulla ilma kirkastui vähän. Mutta kesä se vain tekee tuloaan, ja kohta lämpenee ja kirkastuu kunnolla! Sitä ennen on kuitenkin jäljellä vielä muutamat kuvat Espanjan lämmöstä. Por favor!

It has been raining here in Haugesund for few days. I think it’s just summer that’s arriving and soon it will be warm and clear big time! Before that it’s still good time to take a look at few more pictures of our trip. Por favor!

Loputon määrä palmuja! – Neverending line of palm trees!

Tältä näyttää lomalla – This is what vacation looks like
Hiekkataideteosta sai taiteilija olla kastelemassa jatkuvasti – The artist had to keep the sand wet constantly

Pitkän, kuuman rantapäivän jälkeen siirryimme hieman erilaisiin maisemiin. Vuorossa oli lähteä kiertelemään Gaudin suunnittelemaa Park Güellia. Ilma oli täydellinen siihen.

After a long, hot day at the beach was time to move in to a different view. It was time to go to park Güell, designed by Gaudi. It was perfect weather for that.

Liukuportaat taivaaseen – Escalator to heaven

Lähdimme suuntaamaan kohti Gaudin suunnittelemaa Park Güelliä aamupäivästä. Saimme hotelliltamme vinkin, että seuraamalla liukuportaita – tai “electrical street” kuten hotellimme vastaanotto katua kuvasi –  pääsisimme puistoon ilman sisäänpääsymaksua. Erinomainen neuvo. Yksi monista “paikallisten salaisuuksista”, joita hotellistamme paljastettiin.

Vaikka liukuportaita matkan varrella olikin, ei ylöspäin päässyt ilman kiipeämistä. Katu ylöspäin oli todella jyrkkä, mutta ehdottomasti vaivan arvoinen. Onneksi emme valinneet kaikista aurinkoisinta päivää tälle nähtävyyskierrokselle.

We headed towards Gaudis Park Güell early in the day. We got a tip from our hotel staff that by following escalators aka “electrical street” (as our concierge called it) all the way up we could enter the park without entrance fee. Excellent advice. One of many “locals secrets” that we got from our hotel.

Even though there were escalators almost all the way up, it wasn’t the easy way up. There was a lot of climbing and the streets were really steep but it was absolutely worth it. I’m still glad we didn’t choose the warmest day for this walk.

Ylhäältä oli näkymät kaupungin yli. Vasemmalla näkyy La Sagrada Familia – View over the city waited for us on top. To the left you can see La Sagrada Familia
Alaspäin tullessamme tuli vastaan mm. tällainen upeus – On the way down we saw this beauty
Gaudin kädenjäljen tunnistaa nähdessään – You can recognize Gaudi when you see it

Puisto on jättimäinäinen ja sinne saa helposti vierähtämään useammankin tunnin aikaa. Meillä meni puistossa aamupäivästä pitkälle iltapäivään, ennen kuin olimme pakotettuja lähtemään syömään jotain.
Mukaan kannattaa varata hyvät kengät, juotavaa, pientä välipalaa ja hyvä kamera. Niillä pärjää jo pitkänkin päivän kiipeämässä ja laskeutumassa pitkin puistoa.

The park is huge and it’s possible to spend there as much time as you feel like. We were there about five hours and still we didn’t see all of it. Then we had to find something to eat. 
So when you go there, take with you good shoes, something to drink and eat and a good camera. With those you cope a long day climbing up and going down around the park.

Santa Maria del Marin kirkko – The church of Santa Maria del Mar
Kirkko on rakennettu  v. 1329–1383 – The church was built between years 1329 and 1383
Sisällä tunsi itsensä kovin pieneksi – Inside the church you felt really small
Kaikkialla oli upeita yksityiskohtia, joita ei voinut kuin ihastella – It was amazing details absolutely everywhere

Viimeisenä iltana kävimme vielä ehkäpä reissun romanttisimmassa paikassa. Paikka oli vanha linna, jossa toimii tänä päivänä paikallista ruokaa tarjoava ravintola, Can Cortada. Ruoka oli erinomaista, palvelu korkealuokkaista ja miljöö kerrassaan upea. Suosittelen paikkaa erityisesti, jos haluaa viettää romanttista iltaa puolisonsa kanssa. Toki muitakin seurueita paikalla oli paljon.

On our last evening we went to the most romantic place on our journey so far. The place was an old castle which serves today as an restaurant, Can Cortada. They serve excellent local food with high-standard service and the atmosphere is amazing. I can recommend the place especially if you want to enjoy an romantic evening with your partner. Sure there was other groups there too.

Ulkopuolella jo huokui paikan tunnelma – You could feel the atmosphere already outside
Puitteet kohdillaan – Looking good

Näihin kuviin ja tunnelmiin päättyy pieni kuvamatkamme Barcelonaan. Paljon kuvia, vähän sanoja. Toivottavasti kuvat puhuivat puolestaan. Barcelona on aivan upea kaupunki, josta löytyy jokaiselle jotain. Jos on kysyttävää tai kommentoitavaa, sana on vapaa :).

This is the end of a picture journey to Barcelona. A lot of pictures, less words. Hopefully the pictures did the talking this time. Barcelona is an absolutely amazing city, offering something for everyone. Feel free to ask or comment anything :).

– Jenni

2 Replies to “Viimeinen osa BCN – Last part of BCN”

  1. Voi todellakin sanoa, että siistiä oli joka paikassa! Sitä ihmeteltiin ja ihasteltiin myös paikan päällä. Roskiksia oli joka kulmassa ja eri kierrätyksille omansa. Ilma ei tuntunut saasteiselta, ehkä siksi että keskustassa oli paljon kävelykatuja ja vähän autoja. Ainakin näin pikatuntumalla vaikutti, että isoksi kaupungiksi ympäristöasiat olivat hyvin hallussa 🙂

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: