Barcelona osa 2 – Barcelona part 2

Scroll down to content

Kolmas päivä valkeni hieman pilvisenä ja viileänä. Erinomainen päivä siis kierrellä kauppoja ja ihailla vähän väliä vastaantulevia kirkkoja.

Sen sijaan että olisimme kävelleet, otimme metron hotellilta keskustaan. VINKKI: Metro onkin ehdottomasti kätevin keino liikkua pidemmällä välillä paikasta toiseen. Kertalippu on hinnaltaan vain 2,15 euroa, ja se käy kaikilla reiteillä lentokenttää lukuunottamatta. Kahden päivän lippu maksaa 14 euroa, ja sitä voi käyttää niin monta kertaa kuin ehtii. Lisävinkkinä: metro lentokentälle/lentokentältä maksaa vain reilun 4 euroa, ja sillä pääsee kaikkialle kaupungissa. Vertailun vuoksi kerrottakoon, että menomatkamme taksimatka lentokentältä hotellille kustansi 40 euroa.

Day three dawn up little cloudy and chilly. It was a perfect weather to go shopping and have a good look inside few churches.

Instead of walking, we took a subway from our hotel to the city center. A TIP: Subway is the easiest way to go around the city especially for longer distances. Single ticket costs only 2,15 euros and its valid everywhere except the airport route. A two-day traveler ticket costs 14 euros and can be used as many times as needed. Also a tip: A subway to/from the airport costs only a little over 4 euros. As a comparison we took a taxi from the airport to our hotel and it was 40 euros.

Barcelonan katedraali – Cathedral of Barcelona
Hyppäsimme siis metrosta Placa Catalunyan pysäkillä ja hetken käveltyämme vastaan tuli mielettömän upea Barcelonan katedraali, jonka edustalla oli myös sinä päivänä sopivasti markkinat.
So, we stepped out from the subway at Placa Catalunya and wondered a little until we ended up at the Cathedral of Barcelona. As we were lucky, there was also a market place that day.
Markkinoilla oli tarjolla paikallista käsityötä, kuten koruja ja puutöitä – Market place was full of local handcraft like jewelry and wooden art

Katedraalilta kiertelimme kujien ja katujen kautta isolle kävelyostoskadulle, jolta löytyi mm. Stradivarius, Bershka ja Zara. Norjassa näitä ketjuliikkeitä ei (ainakaan meidän kotikaupungissamme) ole, joten niissä oli käytävä. Ja löytyihän niistä jotain ostettavaakin.

After seeing cathedral we walked to a big pedestrian street with a lot of shops like Stradivarius, Bershka and Zara. We don’t have those in Norway (at least in our small town) so we had to visit those. And sure we found something to buy too.

Ostoskatu – Shopping street
Näin kauniita taloja on koko kaupungin keskusta täynnä – City center is full of beautiful buildings like this
Ja usein parvekkeet vehreänä – And often very green balconies

Join matkalla joka päivä varmaankin lähemmäs kolme kupillista cafe con lecheä (kahvia lämpimällä maidolla), kun normaalisti pärjään hyvin yhdellä kupillisella aamukahvia. Monissa kahviloissa kahvin lisäksi oli melkein pakko ottaa joku pikkusuolainen, sillä hinta oli lähes sama lisukkeen kanssa tai ilman (muutaman euron molemmin puolin).

During our vacation I drank more coffee than at home, and average one cup of morning coffee changed into three cups of cafe con leche (coffee with warm milk) during the day. Also, if I bought coffee from a cafeteria it was mainly necessary to get something small salty aside, because the price was almost the same, around 2 euros.

Niin kirkasta! – So bright!

Shoppailukierroksen jälkeen osui reittimme varrelle sopivasti ruokatori, joka piti sisällään satoja myyntikojuja. Myynnissä oli kaikkea mahdollista: hedelmiä, lihaa, kalaa ja muita mereneläviä, mausteita, erilaisia öljyjä ja uskomaton valikoima juustoja. Kyllä oli suomalaistyttö taivaassa!

Later that day we found an outdoor food marketplace with hundreds of stands. They sold there everything: fresh fruits, meat, fish and other sea food, spices, different oils and amazing selection of cheese. There was one Finnish girl in heaven!

Oli pakko maistaa sangriaa – We had to taste sangria
Ihmisiä riitti – Crowded

Yhdellä eurolla sai tuoreita hedelmiä naposteltavaksi – These snacks cost just one euro

Suurin näkemäni valikoima smoothieita! – The biggest amount of different smoothies I have ever seen!

Valkosipulia ja chiliä olisi voinut viedä kotiinkin – We should have bought some garlic and chili home too

Tekiskö mieli jäätelöä? – Would you like some ice cream?

Kananmuniakin voi myydä hauskasti – It doesn’t have to be boring to sell eggs

Keskellä toria – In the middle of the market place

Eksoottisempiakin hedelmiä sai edullisesti – Even the more exotic fruits were cheap

Kaupanteko käynnissä – In the middle of business conversation

Kasoittain hedelmiä! – Piles of fruits!
Mustekalaakin löytyi (hyyyyh pelottava) – You could find squid too (scary)

Ostimme torilta hedelmäsekoituksen, jossa oli mansikoita, mangoa, kookosta, kiiviä ja hunajamelonia. Ensimmäistä kertaa eläissämme pääsimme maistamaan kookosta, joka olikin oikein mielenkiintoinen tuttavuus tuoreena. Maistui enemmän pähkinältä kuin olin kuvitellut!

Ruokatorilla ihastelun ja hämmästelyn jälkeen oli hyvä hetki jatkaa matkaa rauhallisempiin tunnelmiin. Kuten aiemmin mainitsin, on kirkkoja aivan joka puolella. Ja jokainen niistä on upea koristeluineen ja yksityiskohtineen.

We bought a fruit mix which included some strawberries, mango, coconut, kiwi and honey melon. For the first time in our lives we tasted coconut and it was really interesting. Tasted a lot more like nut than I had thought!

After noisy and exciting food market it was good to calm down a little. Like I mentioned earlier there is churches absolutely everywhere and every one of them is gorgeous with all the decorations and details. 

Paikalla ei ollut ketään muuta meidän lisäksemme – We were the only ones there at the moment
Alttari – The althar

Kattokoristelutkin ovat aina viimeisen päälle – Also the ceiling decorations are amazing

Kirkkojen sisältä löytyy pieniä kappeleita, jonne ihmiset voivat jättää kynttilän palamaan – Inside the churches lies small chappels where you can light up a candle
Kirkkojen ulkopuolikaan ei jää huomaamatta – You cant ignore the churches from outside either
Jättisaippuakuplia tekeviä katutaiteilijoita näkyi paljon – There was a lot of street artists with giant soap bubbles

Sadepilviä pakenimme katukahvilaan – We hid from the rain clouds
Maistelimme juustoja sateen ropistessa – We tasted some cheese while we waited for the rain to stop

Sama kahvila iltavalaistuksessa toisesta suunnasta nähtynä – The same cafeteria seen in the evening lights
Kissaseinä – Wall of cats

Siinäpä kakkososan kuulumiset. Mitä mieltä olitte? Laitetaanko vielä lisää kuvia? 🙂

There was part 2. What are your thoughts? You still want to see more :)?

 – Jenni

6 Replies to “Barcelona osa 2 – Barcelona part 2”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: