Lauantaiostoksilla – Saturday shopping

Scroll down to content

Mikä pettymys! Kiersimme tänään eri liikkeissä etsimässä antiikkimaalia, mutta oikeaa maalia ja sävyä ei tullut vastaan. Tämän päivän ja viikonlopun suunnitelmat maalaamisesta siirtyvät siis kauemmas lähitulevaisuuteen, sillä joudun tilaamaan maalin nettikaupasta. Ehkä ensi viikonloppuna pääsen jo maalaamaan.

Onneksi kaupoilta ei kuitenkaan tarvinnut palata kotiin tyhjin käsin, sillä mukaamme tarttui alennusmyynnistä pari viherkasvia (koska niitä ei näköjään voi olla koskaan liikaa!). Tämän hetkinen viherkasvien kokonaismäärä taitaa olla aika tarkalleen 20 kappaletta. Heh.

Kotiin palattuamme teimme pahimpaan nälkään hodareita norjalaiseen tapaan, eli “lomper med pølse”. “Lompe” on ikään kuin ohut, perunoista tehty lettu. Yleensä sen sisälle tulee joko kanelia, voita ja sokeria jos se halutaan syödä jälkiruokana, tai suolaiseen versioon esimerkiksi nakki/makkara sinapilla ja ketsupilla jos halutaan saada helppo pikaruoka vaikka retkelle.

Meidän lomperit näytti tänään tältä: ketsuppia, sinappia, kuivattua sipulia, juustoa, suolakurkkua ja 80% lihaa sis. nakki

Itse tykkään näistä norjalaisista hodareista ehkä vähän enemmän, kun eivät ole ihan samaa pullahöttöä kuin normihodarit. Ja toki myös vaihtelu virkistää. Kumpaakaan ei tule kovin usein syötyä, joten nälkäisenä on oikeastaan aika sama kumpi sillon lyödään naaman eteen.

Sääennustuksista huolimatta tänään on ollut melko sateista, mutta onneksi pari tuntia sitten siirrytiin jo vähän aurinkoisemmalle puolelle ja oikein kaunis ilta näyttäisi olevan tiedossa. Mukava keli viedä Uno iltalenkille.

Näihin kuviin ja tunnelmiin, leppoisaa lauantaita!

– Jenni

ps. Sauna olisi kiva!

Today we went to shops to look for the paint that I meantioned yesterday, but boy what a disappointment: it was nowhere to be found! I will have to order the right paint and color from internet, so maybe I can start the painting project next week. Maybe.

Luckily we didn’t have to come home with empty hands, because we found some greenplants from sale. And you can never have too many of them, right? We have 20 greenplants at the moment. Heh.

After arriving back home we made some fast food for the worst hunger: “lomper med pølse” which is the norwegian style hot dog, a flat potato pancake in a way. Very popular both as a dessert with cinnamon, sugar and butter and as a salty fast food with for example sausage. Today we had sausage with senap, ketchup, dryed onion, cheese and salty pickels.

I like these norwegian style hot dogs quite a lot, but also the traditional ones are almost as good when I am hungry.

Weather today wasn’t sunny until few hours ago, but after rain, it seems like we will have a beautiful evening. Very nice weather to walk Uno.

Enjoy your Saturday!

ps. All I am missing right now is a sauna.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: