Aurinko on kyllä ihmeellinen juttu. Kun sitä ei näe, elämä on ihan mukavaa, mutta tuntee koko ajan jotain puuttuvan. Ja sinä hetkenä, kun se pieninkin auringonsäde pilkahtaa taas esiin, tuntuu elämä ottavan kymmenen askelta eteenpäin ja mikään ei ole mahdotonta.

Juuri näin mahtavalta auringonpaiste tuntui tänäänkin muutaman sadepäivän jäljiltä. Lähdin koiramme Unon kanssa lenkille keskustan kautta Risøyn saarelle, sillä siellä on mukava kierrellä ja katsella pieniä söpöjä omakotitaloja vieri vieressä. Avomieheni tulisi perästä mukaan pienelle kaupunkikierrokselle, kunhan töiltään vapautuisi.

Haugesundista Risøylle pääsee pitkin korkeaa siltaa. Näkymät sillalta molemmille puolille kaupunkia ovat etenkin aurinkoisena päivänä todella upeat ja näkyvyys on kauas. Ainoa häiriötekijä näkymistä nautiskeluun on se, että kävelykaista sillalla on melko kapea ja autot ajavat ohitse suhteellisen läheltä. Itse olin sydän kurkussa sillan kaiteeseen liimautuneena.

Näkymä sillalta on kuitenkin kaiken sen arvoista

Puolivälissä siltaa minut juoksi kiinni nainen, joka pyysi minulta apua videon kuvaamiseen. Videossa hän ja kaverinsa esiintyivät yhdessä, mutta kuvaaja puuttui. Päädyin siis kesken päiväkävelyni kuvaamaan lyhyen videopätkän Bergenin yliopiston opiskelijoiden projektiin. Mikäs siinä. Ehdin myös napata kuvan itselleni maisemista sillan korkeimmalta kohdalta.

Minun ja Unon matka jatkui yllättävän, mutta hauskan välietapin jälkeen Risøyhin, jonne avomiehenikin oli jo tässä vaiheessa ehtinyt.

Silta alapuolelta nähtynä
Haugesund Risøyn puolelta nähtynä

Satama-alue on ehdottomasti yksi Haugesundin parhaita valttikortteja keskustassa pysytteleville vierailijoille. Kesällä rantakatu vilisee paljon turisteja, etenkin silloin kun suurempia risteilijäaluksia saapuu kylään esim. Englannista. Talviaikaankin rantakadulla on useita ravintoloita lämmitettyine terasseineen, joten kylmempänäkin aikana sieltä löytyy elämää.

Tänään olimme kävelylenkkimme jälkeen niin nälkäisiä, että sorruimme hakemaan take away-kebabit keskustassa. Hauska sattuma kävi tässäkin, sillä kebab-paikan omistaja on suomalainen mies, joka sattui olemaan juuri tänään työvuorossa. Mukava oli vaihtaa muutama sana suomeksi pitkästä aikaa!

Näin alkoi tämän viikon loppu melkoisen mukavissa ja aurinkoisissa merkeissä. Loppuviikoksi on luvattu aurinkoa ja maksimissaan viittä plusastetta, joten se tietää paljon ulkoilua ja pihatöitä. Ihanaa viikonloppua kaikille <3!

– Jenni

After many rainy days feels even the smallest ray of sunlight like a miracle. Nothing is impossible and you can take ten steps at a time. Today has felt exactly like that.

I took a trip to Risøy Island with our dog Uno and suddenly we got in the middle of an interesting situation: I was helping some student couple to shoot a short video for their school project on top of the bridge. On a sunny day like this everything is possible!

After the little artistic experience Uno and I met my boyfriend in Risøy and walked around the small cosy houses as planned earlier.  The city centre of Haugesund looks very lovely from this side of the bridge.

On the way back home we got really hungry, and we had to get some emergency kebab in the city center. It was a nice coincidence that the owner of the kebab restaurant is a Finnish man who happened to be working there just today! How nice it was to just talk Finnish. Doesn’t happen too often in here :D.

All this today has been a very nice start for the weekend starting tomorrow. We are suppose to have nice weather for the rest of the week too, so it means a lot of outdoor activities. Have a nice weekend mates <3!

– Jenni

6 Replies to “Aurinko – Sun”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: